Από τι υλικό είναι κατασκευασμένος ο σκελετός του καναπέ;

Οι σκελετοί στους καναπέδες είναι κατασκευασμένοι από διάφορα ξύλα μασίφ, συνήθως έλατο, οξιά ή elme, ανάλογα με το μοντέλο και το εργοστάσιο κατασκευής.

Τα μαξιλάρια του καθίσματος και της πλάτης κάθονται;

Τα μαξιλάρια του καθίσματος κατασκευάζονται από μείγματα πολυουρεθάνης που έχουν επεξεργαστεί με νερό (water Lilly) ώστε να αποκτήσουν την μέγιστη δυνατότητα επαναφοράς στην αρχική του θέση (μνημονικά υλικά).
Τα μαξιλάρια της πλάτης είναι κατασκευασμένα από πούπουλο και comforel με διαμερισματοποίηση ώστε να παίρνουν την μορφή του σώματος όταν καθόμαστε και έπειτα να επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.

Τα υφάσματα του καναπέ βγαίνουν για να καθαρίζονται;

Όλα τα υφάσματα, σε όλα τα έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτια), είναι εύκολα αποσπώμενα, για τον καλύτερο καθαρισμό τους.

Πλένονται τα υφάσματα;

Όλα τα υφάσματα των επίπλων μας καθαρίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες καθαρισμού που συνοδεύουν τα έπιπλα κατά την παράδοσή τους. Εξαρτάται από τον τύπο του υφάσματος εάν πλένεται ή εάν χρειάζεται στεγνό καθάρισμα.

Πώς καθαρίζονται τα ξύλινα έπιπλα;

Τα ξύλινα έπιπλα, επειδή έχουν δεχθεί ειδικές επεξεργασίες με αδιάβροχα βερνίκια ή λάκες, θα πρέπει να καθαρίζονται μόνον με την χρήση ενός μαλακού και ελαφρά βρεγμένου υφάσματος. Τα όποια στιλβωτικά δίνουν προσωρινή γυαλάδα αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα.

Πόσο ανθεκτικές είναι οι λακαριστές επιφάνειες;

Οι λακαριστές επιφάνειες είναι πολύ ανθεκτικές αφού είναι κατασκευασμένες από πολυεστερικά χρώματα με την χρήση ειδικών μηχανημάτων και ψημένες σε ειδικούς φούρνους. Ειδικά οι γυαλιστερές λάκες έχουν μεγαλύτερη επεξεργασία με επάλληλες στρώσεις χρώματος και υλικών.

Για να κοιμάμαι καλά τι πρέπει να προσέξω σε ένα κρεβάτι;

Ο ύπνος εξαρτάται κυρίως από το στρώμα και από την βάση (ρέτε) που το στρώμα είναι τοποθετημένο. Όλα τα κρεβάτια μας χρησιμοποιούν ειδικές βάσεις (ρέτε), ανατομικά κατασκευασμένες ώστε να μπορεί ένα καλό στρώμα να ξεδιπλώσει όλα τα προτερήματά του.
Όσον αφορά τα στρώματα το adorno προτείνει μόνον επώνυμα Ευρωπαϊκά στρώματα σε μεγάλη ποικιλία ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Μπορώ να αλλάξω τα καλύμματα του καναπέ μου;

Τα καλύμματα στους καναπέδες μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έλθετε σε ένα από τα καταστήματά μας για να επιλέξετε το ίδιο ή ένα άλλο ύφασμα.
Το adorno κατασκευάζει και τοποθετεί τα νέα καλύμματα στον χώρο σας, χωρίς να πρέπει να μεταφερθεί ο καναπές σας.
Εξάλλου μπορείτε να έχετε μια δεύτερη σειρά καλυμμάτων για χειμώνα – καλοκαίρι.